calender gewicht tijd locatie pijl-rechts lengte facebook twitter linkedin instagram
Nieuws 12 dec 2019

Blog Jillert - Trainingskamp Tenerife

Jillert 2
TF 28, de weg van de 1000 bochten.

Een weekje met onze sponsor naar Tenerife. Het lijkt een cadeautje, maar is in feite bittere noodzaak.

De intensieve wedstrijdweekenden in combinatie met reizen naar Wit Rusland, Polen en Kazachstan eisen z´n tol. De wisselende tijdzones in combinatie met de stress van de wedstrijden putten de sporters uit. Maximaal drie weken kun je een goede vorm vast houden, maar daarna daalt het prestatievermogen en wordt het lijf vatbaar voor virussen. Hoog tijd dan ook om de accu weer op te laden.

Tenerife is door z´n stabiele weersomstandigheden met overdag temperaturen tussen 20 en 25 graden de ideale omgeving om daaraan te werken.

Onze uitvalbasis is steeds de badplaats los Cristianos. ’s Morgens beginnen we daar vaak met een duurloopje langs het strand. Twee uurtjes later een intensieve fietstraining en na het middageten veelal een duurrit.

We kiezen daarvoor vaak de TF 28. Dat is een vrij rustige weg, die tot het dorpje Camella stevige omhoog klimt. Daarna wordt het fietsen daarop één grote intervaltraining met klimmen en dalen. Het uitzicht is vaak prachtig en in een woestijnachtige omgeving met steeds wisselende kleuren is er één constante factor: De in de diepte blauw oplichtende oceaan, die in de horizon naadloos overgaat in een veelal wolkenloze hemel.

De sporters hebben vaak geen oog voor de prachtige omgeving. De weg is door zijn bochtig karakter zeer uitdagend en de blik is veelal gericht op het asfalt zo´n tien meter voor de fiets. Duizend bochten heeft de weg zo willen de geruchten. We rijden er een dikke zestig kilometer tot bij Guimar en keren daar, om vervolgens dezelfde weg terug te nemen. ’s Avonds zitten de teamleden dan moe en voldaan bij het buffet.

De tijd vliegt om en als we na een week trainen comfortabel terugreizen in een oranje vogel van onze sponsor easyJet zijn we unaniem van mening: Een week op Tenerife is eigenlijk veel te kort!

Groetjes, Jillert