calender gewicht tijd locatie pijl-rechts lengte facebook twitter linkedin instagram
Nieuws 12 jan 2020

Irene maakt favorietenrol waar tijdens het EK afstanden.

Irene Goud
Irene Schouten heeft tijdens de Europese Kampioenschappen in Thialf goud weten te veroveren tijdens de Mass Start. Arjan Stroetinga werd tweede op de Mass Start voor mannen en Jorrit Bergsma greep net naast het podium op de 5000 meter, hij eindigde op een vierde plek.

Irene Schouten heeft voor het eerst in haar carrière de Europese titel op de Mass Start weten te veroveren. De achtvoudig Nederlands Kampioen Mass Start bleef in de eindsprint de Italiaanse Francesca Lollobrigida voor. Voor Schouten betekent het een nieuwe titel om toe te voegen aan haar imposante erelijst, alleen de olympische titel ontbreekt nog.

Arjan Stroetinga veroverde op zijn beurt de zilveren medaille op de Mass Start. Tijdens het laatste onderdeel van de EK afstanden in Heerenveen moest Stroetinga achter de Belg Swings genoegen nemen met een tweede plek. Tijdens een hectische eindfase greep Jorrit Bergsma naast een podiumplek door in de laatste bocht onderuit te gaan.

Ook op de 5000 meter moest Bergsma genoegen nemen met een plek buiten het podium, hij werd vierde. De Rus Denis Yuskov troefde Bergsma in de slotronde af en pakte brons.