calender gewicht tijd locatie pijl-rechts lengte facebook twitter linkedin instagram
Nieuws 30 dec 2019

Team easyJet grote winnaar tijdens de NK Afstanden in Thialf

NK Afstanden winst team easyJet
Op de Nederlandse Kampioenschappen Afstanden hebben Jorrit Bergsma, Irene Schouten en Arjan Stroetinga namens Team easyJet hoge ogen gegooid. In Thialf hebben de schaatsers verschillende medailles in de wacht gesleept en daarmee startplekken veroverd voor de grote toernooien van aankomende winter.

Jorrit Bergsma bleef zijn grote concurrent Patrick Roest op de 10.000m voor en slaagde erin om voor de zesde keer in zijn loopbaan Nederlands Kampioen te worden op deze afstand. Ook op de 5000m slaagde Bergsma erin om een startplek te bemachtigen door de bronzen medaille in de wacht te slepen.
Irene Schouten loste haar belofte op de Mass Start in en werd voor de 7e keer op rij kampioen door teamgenoot Marijke Groenewoud en Suzanne Schulting voor te blijven. Met twee zilveren medailles behaalde de Noord-Hollandse schaatster ook op de 3000m en 5000m successen en de daarbij behorende startplekken.  
Ook voor Arjan Stroetinga was er tijdens de kampioenschappen reden tot vreugde, hij veroverde de gouden plak op de Mass Start voor mannen. Het betekende voor Stroetinga alweer de 4e keer dat hij Nederlands Kampioen werd op het onderdeel, met een startplek op de EK Afstanden tot gevolg.