calender gewicht tijd locatie pijl-rechts lengte facebook twitter linkedin instagram
Nieuws 11 feb 2019

Winst Jorrit en Irene op de WK Afstanden in Inzell

Irene en jorrit winst
Op de wereldkampioenschappen Afstanden van 7 tot 10 februari in Duitsland hebben Jorrit Bergsma en Irene Schouten goud gepakt. In de Max Aicher Arena in Inzell was Jorrit de snelste op de 10 kilometer, Irene kwam als eerste binnen op de Mass Start.

In het Zuid-Duitse dorp heeft Bergsma met een tijd van 12:52.928 de wereldtitel op de 10 kilometer binnengesleept. Een fijne revanche op de 5 kilometer eerder deze week, waar hij twaalfde werd. Lange tijd leek concurrent Patrick Roest er met de overwinning van door te gaan, maar in de slotrondes zakte hij in. Roest eindigde op te tweede plek met een tijd van 12:53.343, de Rus Semerikov werd derde in een tijd van 12:57.400.
Irene Schouten veroverde net als in 2015 de wereldtitel op de Mass Start. Tijdens de race had Schouten veel steun aan Melissa Wijfje. Haar ploeggenote zette Irene twee ronden voor de finish in een perfecte uitgangspositie voor de eindsprint. In een lange sprint liet ze vervolgens de Canadese Ivanie Blondin ruim achter zich. Het brons ging naar de Russische Elizaveta Kazelina.